Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 6 karemilföy hamuru
- 1,5 su bardağılor peyniri
- 1 çay bardağıdövülmüş ceviz içi
- 1 avuçdoğranmış maydanoz
- 1 avuçdoğranmış dereotu
- 5 yemek kaşığınar tanesi
- 2 yemek kaşığıdilimlenmiş siyah zeytin(süslemek için)
Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muffin kalıplarının tersini sıvı yağ ile yağlayın.
- Kare şeklindeki milföy hamurlarını yağladığınız yüzeye kase şeklini vererek yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Milföy hamurları piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarıp sunum tepsinize yerleştirin.
- Ayrı bir kasede lor peyniri, dövülmüş ceviz içi, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nar tanelerini güzelce karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz lor peynirli salatayı pişmiş ve soğumuş olan milföy kaselerinin içine paylaştırın.
- Salatanın üzerini zeytin dilimleriyle süsleyin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder