ÇITIR MİLFÖY ÇANAĞINDA LOR SALATASI TARİFİ


Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 karemilföy hamuru
  • 1,5 su bardağılor peyniri
  • 1 çay bardağıdövülmüş ceviz içi
  • 1 avuçdoğranmış maydanoz
  • 1 avuçdoğranmış dereotu
  • 5 yemek kaşığınar tanesi
  • 2 yemek kaşığıdilimlenmiş siyah zeytin(süslemek için)

    Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Muffin kalıplarının tersini sıvı yağ ile yağlayın.
    2. Kare şeklindeki milföy hamurlarını yağladığınız yüzeye kase şeklini vererek yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
    3. Milföy hamurları piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarıp sunum tepsinize yerleştirin.
    4. Ayrı bir kasede lor peyniri, dövülmüş ceviz içi, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nar tanelerini güzelce karıştırın.
    5. Hazırlamış olduğunuz lor peynirli salatayı pişmiş ve soğumuş olan milföy kaselerinin içine paylaştırın.
    6. Salatanın üzerini zeytin dilimleriyle süsleyin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Yorumlar